GP

MOUNTAIN HOUSE

Hohenthurn | Austria

client:

Private

 

parcel area:

180 sqm

 

chronology: 

2010 Construction Completed

Project of a detached holiday house on the slope of a hill in Hohenthurn, Austria.

The project is aimed at complying with the type of a mountain house for both design and materials used.

The volume stretches east to west parallel to the contour line and lies on a reinforced concrete basement, which makes the building foundations and underground floor.

The masonry is made of reinforced concrete walls and a hardwood frame coated with typical local wooden tiles.

The saddle roof too is coated with the same tiling method, so that the roof and perimeter walls look like a whole surface.

The south-facing protruding balcony overlooking the mountains emphasizes that the building entertains a direct relation with the landscape, and becomes an extension to it. Also, a large chimney anchored to the ground makes a relevant landmark in the landscape.

Distinctive features of the project are the full-height window openings, which protrude southwards with their aluminium-coated frames.

project:

GEZA – Stefano Gri, Piero Zucchi

 

team:

Tanja Ebersbach

 

strutture:

Studio Inarco srl

 

photographer:

Massimo Crivellari

 

publications:

“de arhitectura”, n° 35, GP Mountain House, June 2013, Romania

“centras”, pp.26-29, January 2012, Lithuania

“INTERIOR DESIGN”, pp. 107-109, January 2012, USA

“Hinge”, n° 194, pp.76-77, October 2011, Hong Kong, China

 

© geza 2013  CF e P.IVA 02082250305